Vergelijken van verzekeringen

WoningverzekeringHet loont zeker de moeite om verzekeringen te vergelijken. Kies steeds een verzekering die beantwoord aan uw situatie. De goedkoopste verzekering is niet altijd een “goede koop”. Vergelijk dus de polisvoorwaarden van die verzekeringen die u aanspreken.

Op de volgende pagina’s kan u Verzekeringen vergelijken op prijs en dekking en direct afsluiten. U kan op zoek gaan naar de laagste premie, een zo volledig mogelijke dekking in de beste prijs/kwaliteitverhouding. Zo kan u een verzekering vinden waar u een goed gevoel aan over houdt.

Vraag gerust een verzekeringsvoorstel aan. Een verzekeringsvoorstel is zoveel als een offerte. Aangezien offertes gratis zijn en niet bindend verbind u zich nergens toe. Let wel op! Teken nooit zomaar een verzekeringspolis. Na het ondertekenen van een verzekeringspolis en de eerste premiebetaling bent u verzekerd en dus… gebonden.

Wat zijn verzekeringen eigenlijk?

Een verzekering is een contract dat gesloten wordt tussen een verzekeringsmaatschappij (verzekeraar) en verzekeringsnemer (verzekerde) met de bedoeling een bepaald risico te dekken. Naargelang het gaat om een overlijden of een materiële schade, spreekt men van een levensverzekering of risicoverzekering.

Wanneer verzekeren?

Wat is er belangrijk tijdens het leven? Waar wil je extra zorg voor dragen? Welke risico’s kan men tijdens het leven allemaal lopen? Sommige minder aangename gebeurtenissen kunnen financiële risico’s met zich meebrengen. Vooral voor zulke ongewenste, maar vooral onverwachte gebeurtenissen kan men zich gelukkig ook voor verzekeren.

Bij een aantal geplande, aangename gebeurtenissen kan je vooraf de risico’s inschatten. Zoals bij de aankoop van een woning, het afsluiten van een hypotheek. De aankoop van een nieuwe auto, de allereerste keer dat men gaat samenwonen. Allemaal situaties waarbij verzekeringen een belangrijke, niet te onderschatten rol spelen.

Maar zijn alle verzekeringen eigenlijk wel nuttig? Niet voor iedereen en niet in alle omstandigheden. Zo heeft een levensverzekering met dekking overlijden bijvoorbeeld voor een vrijgezel zonder erfgenamen weinig nut.

Met deze pagina’s trachten we u behulpzaam te zijn bij de keuze van een verzekering die perfect past bij uw situatie. Een verzekering moet u een veiligheid verschaffen, een bescherming tegen de onverwachte gebeurtenissen tijdens uw leven, elke goede, aangepaste verzekering moet u een veilig gevoel geven.

    Lees meer over verzekeringen