Spring naar de inhoud

Prepaid creditcards

Vergelijken van prepaid kredietkaarten

Met deze vorm van creditcard heeft u geen krediet.

Prepaid creditcards
Prepaid creditcards – Pixabay

Een prepaid creditcard is geen echte kredietkaart. Een prepaid creditkaart is eigenlijk meer een debit kaart. Met dat verschil dat een prepaid creditcard niet gekoppeld is aan een klassieke bankrekening zoals uw bankkaart, pinpas of bankpas.
Men kan een prepaid creditkaart eigenlijk het best vergelijken met een vooraf betaalde, oplaadbare telefoonkaart voor mobiele telefoons.

Voor België en Nederland zijn prepaid creditcards nogal vernieuwend en waren ze tot voor enkele jaren niet verkrijgbaar. In andere Europese landen zoals Engeland, Duitsland en Zwitserland daarentegen zijn ze al decennia verkrijgbaar. Ook in de Verenigde Staten worden Prepaid Debit Cards veel gebruikt en zijn ze schering en inslag.

Ongetwijfeld heeft u in uw portefeuille al een debit kaart. Uw bankkaart, pinpas of bankpas die u ontvangen heeft via uw bankkantoor gekoppeld aan uw bankrekening. Als u aankopen doet en betaalt met uw bankkaart gaat het aankoopbedrag onmiddellijk van uw rekening. Vandaar de naam debit kaart. Een prepaid creditcard is niet verbonden met een bankinstelling maar met een e-wallet, e-account, e-money of elektronische virtuele online rekening zoals PayPal en Skrill. Net zoals bij uw klassieke bankrekening kan u geld storten op uw e-account. Daarna werkt uw prepaid creditcard net zoals een debit kaart. Met deze prepaid Debit Card kan u niet meer rood staan.

Hoe komt het dat u met een prepaid creditcard niet rood kan staan? Met deze vorm van creditcard heeft u geen krediet. Men kan enkel geld uitgeven dat op het vooraf opgeladen e-account staat. Net zoals bij pinpassen of bankcontact wordt op het moment van gebruik van de Debit Card gecontroleerd of het saldo voldoende is. Is dat het geval dan wordt de betaling gelijk afgehandeld. De uitgaven zijn dan ook beperkt tot het bedrag dat vooraf opgeladen werd.

Geen krediet dus met een prepaid creditcard. Net daarom is een prepaid creditcard geschikt voor iedereen ongeacht de kredietwaardigheid en inkomen. De minimum leeftijd bij sommige uitgevers kan zelfs zo laag zijn als 13 jaar. Het budget kan dus perfect onder controle gehouden worden zonder vrees voor duur krediet of dure kredietopening.

De meeste kredietkaarten, vaak verbonden aan een bank, geven u slechts uitstel van betaling gedurende 1 maand.
Dit zijn kredietkaarten waarbij u dus gratis uitstel van betaling krijgt. Andere soorten kredietkaarten of creditcards zijn de kaarten die gekoppeld zijn aan een kredietopening. Deze kredietopeningen kunnen variëren van € 500 tot € 10.000.

Voorafbetaalde kredietkaart

Oplaadbare betaalkaart

Voorafbetaalde kredietkaart – Prepaid creditcard – kredietkaart zonder schulden

Voorafbetaalde kredietkaarten kunnen voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Een voorafbetaalde kredietkaart is bijvoorbeeld handig voor iedereen die principieel tegen kredietkaarten is maar toch van de voordelen van een kredietkaart wil genieten.

De meeste kredietkaarten in België en Nederland geven uitstel van betaling. Bij kredietkaarten uitgegeven door banken worden alle uitgaven met de kredietkaart één keer per maand opgeteld. Daarna worden ze onmiddellijk van je bankrekening gehaald. Dat is handig en levert meer intrest op maar er schuilt eveneens een gevaar in. Er zijn behoorlijk wat mensen die hun uitgaven met kredietkaarten niet kunnen overzien.

Onder controle houden van de uitgaven. Dat is één van de sterktes van deze voorafbetaalde kredietkaart. Voorafbetaalde kredietkaarten hebben geen enkel kredietrisico. Een voorafbetaalde kredietkaart biedt de kaarthouder het gemak om de uitgaven onder controle te houden. Met een voorafbetaalde kredietkaart kan men immers geen schulden maken. Men kan enkel het bedrag besteden dat vooraf opgeladen werd op de kredietkaart. Er is dus helemaal geen rente verschuldigd op deze oplaadbare betaalkaart.

Een MasterCard Prepaid Card is geschikt als gratis betaalmiddel voor reservaties bij Ryanair vluchten.

De kredietkaart aanvraag is vrij eenvoudig. Op het online aanvraagformulier kan u uw persoonlijke gegevens inbrengen waarna u een bevestigingsemail ontvangt voor verdere afhandeling. Deze procedure is zuiver administratief en geldt enkel ter identificatie. Na ontvangst van uw nieuwe voorafbetaalde kredietkaart kan u steeds opnieuw de kredietkaart opladen via internationale bankoverschrijving.

Gebruik en doeleinden prepaid creditcard

Waarom een prepaid creditcard gebruiken?

Heel vaak worden prepaid creditcards aangevraagd door mensen die niet in aanmerking komen voor een classic Visa Card of classic Master Card.
Soms als gevolg van schulden of andere kredietproblemen. Dit geeft soms ten onrechte een negatief beeld van prepaid creditcards.

Doel: tieners en studenten

Prepaid creditcards zijn uitermate geschikt om uw kinderen, jonge tieners leren om te gaan met geld op een hedendaagse wijze.
Creditcards zijn bijvoorbeeld niet meer weg te denken op het internet. Creditcards zijn ideaal voor de online aankoop van boeken, muziek, games, computers en computer software. Tieners kunnen dan hun prepaid creditcard opladen met hun inkomen van vakantiejob, zakgeld, weekend job of andere bijverdiensten. Er zijn geen vereisten voor een minimaal bedrag op een prepaid creditcard account. Alle inkomsten zijn toegelaten, ook de kleine of lage inkomens zoals die van uw tieners.

Voor ouders zijn prepaid creditcards een hulpmiddel om tieners hun wekelijks of maandelijks zakgeld te betalen. Met de online rekening hebben ouders een goed overzicht van het bestedingspatroon van hun kinderen. Ook voor oudere kinderen zijn deze vorm van creditcards nog nuttig. Denk maar aan uithuizige en aan universiteit of hoge school studerende kinderen. Geef aan vrienden, familie en grootouders de tip om geld als cadeau te storten op het account van uw tiener zijn prepaid creditcard.

Doel: goede kredietgewoontes aanleren

Prepaid creditcards kunnen een middel zijn om een negatief uitgavenpatroon te doorbreken. Omdat prepaid creditcards enkel gebruik maken van vooraf betaalde fondsen heeft u eigenlijk geen krediet, u maakt dus geen schulden. Alles wat u betaald en aankoopt met een prepaid creditcard heeft u vooraf voorzien. U zal dus niet negatief gaan op de bank. Door aankopen te verrichten met een prepaid creditcard in plaats van een klassieke creditcard voorkomt u schulden met hoge intrestvoeten.

Doel: reservaties en waarborgen

Er zijn steeds meer bedrijven die werken met creditcards, ook in Nederland en België. Heel veel hotels, luchtvaartmaatschappijen en autoverhuurbedrijven verplichten het gebruik van creditcards voor reservaties. Ook online aankopen worden vlot en snel uitgevoerd waar betaling met creditcard of debitcard de voorkeur geniet. Het gebruik van creditcard of debitcard verhoogt eveneens de veiligheid ten opzichte van cash geld gebruik offline.

Vrijwel overal waar debitcards of creditcards aanvaard worden kan u betalen met prepaid creditcard. Prepaid creditcards geven ook aan de winkeliers een hoger gevoel van zekerheid omdat er steeds voldoende fondsen voorzien zijn. Heeft u cash geld nodig dan kan u met de veilige Pincode geld opvragen bij de meeste geldautomaten.

Prepaid creditcards zijn een extra hulpmiddel om te beantwoorden aan de verwachting van de samenleving die steeds meer afhankelijk wordt van elektronische vormen van betaling.

Doel: kredietcontrole overbodig maken

Anders dan bij kredietkaarten is voor een prepaid betaalkaart geen voorafgaande krediet controle vereist. Een prepaid betaalkaart is daarom makkelijker verkrijgbaar dan een kredietkaart.

Een prepaid betaalkaart overbrugt het verschil tussen creditcards en debitcards. Het is geen kredietkaart en het is ook geen proton- of Pay&Go-kaart. Voor je ze kan gebruiken, moet je er eerst geld op zetten. Je moet ze dus opladen. Als het bedrag op de betaalkaart is opgebruikt, kan ze worden herladen. In tegenstelling tot Proton ben je bij verlies van de betaalkaart je geld niet kwijt omdat de kaart gekoppeld is aan een centrale, online rekening. Het systeem biedt de gebruiker bescherming bij online betalingen, aangezien de betaalkaart niet gebonden is aan een klassieke bankrekening.

Deze prepaid betaalkaart van het Mastercard netwerk wordt aanvaard op meer dan 24 miljoen verkooppunten. Een prepaid betaalkaart is in gebruik niet anders dan een kredietkaart. Zo wordt deze prepaid betaalkaart ook geaccepteerd door PayPal.

Daarom worden tegenwoordig, met deze hoge aanvaardingsgraad van Mastercard in gedachten, ook prepaid creditcards oftewel prepaid betaalkaart van Mastercard in België en Nederland verkocht. Net zoals echte kredietkaarten geven deze prepaid betaalkaarten u de mogelijkheid om veilig en flexibel wereldwijd betalingen uit te voeren.

Ken uw klant – Know Your Customer (KYC)

Aanvraagprocedure prepaid creditcard – herlaadbare MasterCard

Er is geen krediet controle of BKR-toetsing voor deze prepaid creditcards vereist. Het volstaat om een kopij van uw identiteitsbewijs te
leveren en een bewijs van verblijfplaats.

Als onderdeel van KYC-controles (‘Ken uw klant’) en het beleid betreffende witwaspraktijken is elke financiële instelling verplicht om persoonlijke documenten op te vragen. Deze kunnen bestaan uit kopieën, scans of digitale foto’s van identiteitskaart of rijbewijs en recente gas- water- of elektriciteitsrekening. Zonder deze documenten kan u geen prepaid creditcard bekomen.

Wie een voorafbetaalde kredietkaart wil aanvragen moet minimum 18 jaar zijn. Een bewijs van identiteit en woonplaats is vereist
wegens het beleid tegen witwaspraktijken. Bewijsstukken om uw identiteit en uw adres te bewijzen kunnen bestaan uit kopies, scans of
digitale foto’s van identiteitskaart of rijbewijs in kleur en recente gas- water- of elektriciteitsrekening.
Zonder deze documenten kan u geen voorafbetaalde kredietkaart bekomen. Een telefonische of SMS bevestiging voor het opwaarderen
van een account is mogelijk. De volledige procedure kan u lezen op Aanvragen prepaid betaalkaart.

Op deze pagina’s hieronder krijgt u een overzicht van de soorten prepaid creditcard en de opties ervan.

 • Kan iedereen een kredietkaart aanvragen?
  Iedereen kan een prepaid creditcard aanvragen ongeacht hun kredietwaardigheid. Kredietkaart zonder schulden, zonder krediet. Mastercard voor iedereen Prepaid creditcards bieden geen krediet aangezien ze voorafbetaald zijn. Daarom kan iedereen in België en Nederland een prepaid creditcard aanvragen ongeacht de kredietwaardigheid. Een prepaid creditcard voor Benelux biedt de gebruiker het comfort de uitgaven onder controle te houden. Met een ...
 • Virtual prepaid card
  Een virtual creditcard nummer (vcc-nummer) wordt gebruikt om veilig aankopen via internet of telefonische aankopen te verrichten zonder uw echte kredietkaart te moeten gebruiken. Virtual creditcard nummers zijn dan ook letterlijk wegwerp kredietkaartnummers voor éénmalig gebruik.
 • Skrill Prepaid MasterCard
  Uw Skrill (Moneybookers) Mastercard is een herlaadbare kredietkaart die u toelaat uw budget perfect onder controle te houden. Uw prepaid MasterCard is rechtstreeks gekoppeld aan uw account. Skrill was daarmee de eerste e-account leverancier die geen splitsing had tussen het e-account en zijn kredietkaart. In tegenstelling met andere prepaid creditcard uitgevers heeft u hiermee onmiddellijk ...
 • Visa Prepaid Card
  Kredietkaarten zijn tegenwoordig vrijwel onmisbaar, vooral op het internet. Veel producten verkrijgbaar op het internet zijn in het buitenland vaak aanzienlijk goedkoper dan hier. Zonder kredietkaart is online winkelen in het buitenland zeer moeilijk tot bijna onmogelijk. Deze prepaid creditcard is vlot verkrijgbaar voor werklozen, studenten en mensen met een laag inkomen.
 • Procedure aanvragen prepaid creditcard
  Voordat een prepaid kredietkaart uitgereikt mag worden dient de leverancier de nodige informatie te hebben ontvangen die hem toelaat u te identificeren en in overeenstemming te zijn met alle antiwitwas verplichtingen. Bewijsstukken om uw identiteit en uw adres te bewijzen kunnen bestaan uit kopies, scans of digitale foto’s van identiteitskaart of rijbewijs in kleur en ...
 • Debit card van Mastercard
  Met de hoge aanvaardingsgraad van Mastercard in gedachten worden ook Debit Cards van Mastercard in België en Nederland verkocht. Een Debit Card van Mastercard die werkt zoals een creditcard heeft als voordeel dat er geen duur krediet of Revolving Credit aan verbonden is. Mastercard Debit Card is bedoeld om u het principe van kredietkaarten ter ...