Spring naar de inhoud

Procedure aanvragen prepaid creditcard

Aanvragen prepaid creditcard kan pas vanaf 18 jaar.

Puzzel procedure
Puzzel procedure – Pixabay

Er zijn leveranciers van (virtuele) kredietkaarten die geen ‘Ken uw klant-procedure’ toepassen. Dit is toegelaten mits de elektronische geldinstellingen beperkingen opleggen in het gebruik van de uitgereikte kredietkaart. Zo mag men zonder identificatie maar een beperkt bedrag per jaar besteden of opladen naar uw creditcard-account. Om optimaal gebruik te kunnen maken van een prepaid kredietkaart kan u uw account uitbreiden, opwaarderen of upgraden.

Hoe uw creditcard account uitbreiden?

Identiteit bewijzen

Voordat een prepaid kredietkaart uitgereikt mag worden dient de leverancier de nodige informatie te hebben ontvangen die hem toelaat u te identificeren en in overeenstemming te zijn met alle antiwitwas verplichtingen.

Bewijsstukken om uw identiteit en uw adres te bewijzen kunnen bestaan uit kopies, scans of digitale foto’s van identiteitskaart of rijbewijs in kleur en recente gas- water- of elektriciteitsrekening. Zonder deze documenten kan u geen prepaid creditcard bekomen.

U heeft een account aangemaakt bij één van de elektronische geldinstellingen. Nadat u zich heeft aangemeld kan u uw account uitbreiden tot een extended account. Met een extended account kan u bijvoorbeeld een fysieke creditcard aanvragen. Om een extended account te bekomen moet uw identiteit bewezen zijn. Zoals gezegd kan dit door kopies, scans of digitale foto’s van identiteitskaart of rijbewijs in kleur en recente gas- water- of elektriciteitsrekening te bezorgen aan de elektronische geldinstelling via het e-mailadres geregistreerd bij uw creditcard account of post.

Criteria kopie identiteitskaart:

  • Gebruik *.jpg, *.jpeg, *.bmp, of *.gif formaat
  • Zorg ervoor dat alle vier de randen duidelijk zichtbaar zijn
  • Adres op document moet overeenkomen met adres van uw credicard account
  • Indienen in kleur
  • Moet geldig identiteitsbewijs zijn (mag niet vervallen zijn)
  • Document moet van hoge kwaliteit zijn. Zorg ervoor dat het leesbaar is
  • Online of elektronische documenten worden niet aanvaard

Voorbeeld van een geldig identiteitsbewijs

Nieuwe-eID
Nieuwe-eID – FOD

Criteria kopie bewijs van woonplaats

Geldige energierekening
Geldige energierekening

Antiwitwaswetgeving

De Belgische wet van 11 januari 1993, gewijzigd op 18 januari 2010, tot voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld en de financiering van terrorisme verplicht identificatie van klanten. In Nederland is er de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). De Europese richtlijn van 26 oktober 2005 tot voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld en de financiering van terrorisme ondersteunt dit. In de Verenigde Staten bestaat de Know Your Customer (KYC) compliance regulation uit sectie 326 van de USA PATRIOT Act.