Waarom een prepaid creditcard gebruiken?

Heel vaak worden prepaid creditcards aangevraagd door mensen die niet in aanmerking komen voor een classic Visa Card of classic Master Card. Soms als gevolg van schulden of andere kredietproblemen. Dit geeft soms ten onrechte een negatief beeld van prepaid creditcards.

Tieners en studenten

Prepaid creditcards zijn uitermate geschikt om uw kinderen, jonge tieners leren om te gaan met geld op een hedendaagse wijze. Creditcards zijn bijvoorbeeld niet meer weg te denken op het internet. Creditcards zijn ideaal voor de online aankoop van boeken, muziek, games, computers en computer software.Tieners kunnen dan hun prepaid creditcard opladen met hun inkomen van vakantiejob, zakgeld, weekendjob of andere bijverdiensten. Er zijn geen vereisten voor een minimaal bedrag op een prepaid creditcard account. Alle inkomsten zijn toegelaten, ook de kleine of lage inkomens zoals die van uw tieners.

Voor ouders zijn prepaid creditcards een hulpmiddel om tieners hun wekelijks of maandelijks zakgeld te betalen. Met de online rekening hebben ouders een goed overzicht van het bestedingspatroon van hun kinderen.Ook voor oudere kinderen zijn deze vorm van creditcards nog nuttig. Denk maar aan uithuizige en aan universiteit of hoge school studerende kinderen.

Geef aan vrienden, familie en grootouders de tip om geld als cadeau te storten op het account van uw tiener zijn prepaid creditcard.

Goede kredietgewoontes

Prepaid creditcards kunnen een middel zijn om een negatief uitgavenpatroon te doorbreken. Omdat prepaid creditcards enkel gebruik maken van voorafbetaalde fondsen heeft u eigenlijk geen krediet, u maakt dus geen schulden. Alles wat u betaald en aankoopt met een prepaid creditcard heeft u vooraf voorzien. U zal dus niet negatief gaan op de bank. Door aankopen te verrichten met een prepaid creditcard in plaats van een klassieke creditcard voorkomt u schulden met hoge intrestvoeten.

Voordelen van prepaid creditcards

Er zijn steeds meer bedrijven die werken met creditcards, ook in Nederland en België. Heel veel hotels, luchtvaartmaatschappijen en autoverhuurbedrijven verplichten het gebruik van creditcards voor reservaties. Ook online aankopen worden vlot en snel uitgevoerd waar betaling met creditcard of debitcard de voorkeur geniet. Het gebruik van creditcard of debitcard verhoogt eveneens de veiligheid ten opzichte van cash geld gebruik offline.

Vrijwel overal waar debitcards of creditcards aanvaard worden kan u betalen met prepaid creditcard. Prepaid creditcards geven ook aan de winkeliers een hoger gevoel van zekerheid omdat er steeds voldoende fondsen voorzien zijn. Heeft u cash geld nodig dan kan u met de veilige PIN-code geld opvragen bij de meeste geldautomaten.

Prepaid creditcards zijn een extra hulpmiddel om te beantwoorden aan de verwachting van de samenleving die steeds meer afhankelijk wordt van elektronische vormen van betaling.

Meer informatie gebruik prepaid creditcard nodig?

Ik stuur mijn aanvraag door

 

 

 

Wie een prepaid betaalkaart wil aanvragen moet minimum 18 jaar zijn. Een bewijs van identiteit en woonplaats is vereist wegens het beleid tegen witwaspraktijken. Bewijsstukken om uw identiteit en uw adres te bewijzen kunnen bestaan uit kopies, scans of digitale foto’s van identiteitskaart of rijbewijs in kleur en recente gas- water- of elektriciteitsrekening. Zonder deze documenten kan u geen prepaid betaalkaart bekomen. Een telefonische of SMS bevestiging voor het opwaarderen van een account is mogelijk. De volledige procedure kan u lezen op Aanvragen prepaid betaalkaart.

Trefwoorden: