Voorafbetaalde betaalkaart gratis opladen

Wat is een prepaid betaalkaart

Een prepaid betaalkaart overbrugt het verschil tussen creditcards en debitcards. Het is geen kredietkaart en het is ook geen proton- of Pay&Go-kaart. Voor je ze kan gebruiken, moet je er eerst geld op zetten. Je moet ze dus opladen. Als het bedrag op de betaalkaart is opgebruikt, kan ze worden herladen. In tegenstelling tot Proton ben je bij verlies van de betaalkaart je geld niet kwijt omdat de kaart gekoppeld is aan een centrale, online rekening. Het systeem biedt de gebruiker bescherming bij online betalingen, aangezien de betaalkaart niet gebonden is aan een klassieke bankrekening.

Anders dan bij kredietkaarten is voor een prepaid betaalkaart geen voorafgaande kredietcontrole vereist. Een prepaid betaalkaart is daarom makkelijker verkrijgbaar dan een kredietkaart.

Deze prepaid betaalkaart van het Mastercard netwerk wordt aanvaard op meer dan 24 miljoen verkooppunten. Een prepaid betaalkaart is in gebruik niet anders dan een kredietkaart. Zo wordt deze prepaid betaalkaart ook geaccepteerd door PayPal.

Daarom worden tegenwoordig, met deze hoge aanvaardingsgraad van Mastercard in gedachten, ook prepaid creditcards oftewel prepaid betaalkaart van Mastercard in Belgie en Nederland verkocht. Net zoals echte kredietkaarten geven deze prepaid betaalkaarten u de mogelijkheid om veilig en flexibel wereldwijd betalingen uit te voeren.

Hoe werkt een prepaid betaalkaart

  • Beheer uw betaalkaart gratis online.
  • Zodra u dit verkiest kan u uw voorafbetaalde betaalkaart opnieuw opladen.
  • U kan nooit méér aankopen dan er geld beschikbaar is op uw betaalkaart. Nooit meer in het rood, nooit geen schulden meer.
  • Gebruik uw prepaid betaalkaart zoals een klassieke kredietkaart in winkels, restaurants, hotels, auto huren en op Internet.
  • Na aankoop van uw prepaid betaalkaart kan u via bankoverschrijving gratis geld storten op uw betaalkaart.
  • U kan met de prepaid betaalkaart enkel betalen in online betaaltoestellen omdat zij geen kredietlijn heeft.

Aanbieders van prepaid betaalkaarten:
Via enkele Engelse financiële dienstenverleners kan u bij ons een gratis Virtual MasterCard (virtuele kredietkaart) aanvragen. U betaald uitsluitend transactiekosten van uw verichtingen. Virtuele creditcards zijn handig als u uitsluitend online aankopen verricht via webwinkels.

Meer informatie prepaid betaalkaart nodig?

 

Ik stuur mijn aanvraag door

 

 

 

Wie een prepaid betaalkaart wil aanvragen moet minimum 18 jaar zijn. Een bewijs van identiteit en woonplaats is vereist wegens het beleid tegen witwaspraktijken. Bewijsstukken om uw identiteit en uw adres te bewijzen kunnen bestaan uit kopies, scans of digitale foto’s van identiteitskaart of rijbewijs in kleur en recente gas- water- of elektriciteitsrekening. Zonder deze documenten kan u geen prepaid betaalkaart bekomen. Een telefonische of SMS bevestiging voor het opwaarderen van een account is mogelijk. De volledige procedure kan u lezen op Aanvragen prepaid betaalkaart.

Trefwoorden: