Spring naar de inhoud

Simulatie autofinanciering nieuwe en tweedehands auto

Auto-interieur
Why Kei – Unsplash

Autolening aangaan voor 100% van het aankoopbedrag

Lening op afbetaling is de beste financieringsformule

De beste financieringsformule is de lening op afbetaling. Met een lening op afbetaling kan u een lening aangaan voor 100% van het aankoopbedrag van de auto.

Vaak zult u ook een mogelijkheid hebben om rechtstreeks bij de autodealer een autofinanciering af te sluiten. De dealers stellen soms een eigen variant met zeer lage maandelijkse aflossingen en een zeer hoge laatste afbetaling voor. Bij deze variant moet steeds minimaal 15% voorschot gegeven worden.

De lage maandelijkse bedragen bekomt men door een hoog restbedrag voor de laatste afbetaling te voorzien. Soms is deze laatste maandaflossing zelfs hoger dan het wettelijke 15% minimum voorschot.

Op deze manier heeft u inderdaad een laag maandelijks aflossingsbedrag. U leent veel minder en betaalt, inclusief voorschot, vaak tot 57% van het aankoopbedrag met eigen middelen. Met dit systeem spreekt men van een verkoop op afbetaling. U bent in dit geval geen eigenaar van de wagen tot de laatste afbetaling is voldaan.

Een auto kiezen is het eerste, de beste autofinanciering vinden het tweede

De beste financieringsformule is de lening op afbetaling. Met deze vorm van autokrediet hoeft u ook geen voorschot te betalen. Als u de wagen van uw dromen heeft gezien, wilt u meestal geen dag langer wachten. Met de aangeboden online autofinancieringen heeft u de beste financieringsmogelijkheden. Ongeacht de financieringsformule die u kiest. Zowel voor nieuwe auto’s als tweedehandswagens jonger dan 2 jaar kan u een kredietformule gebruiken die perfect aansluit bij uw behoeften. Kiest u voor een tweedehandswagen jonger
dan 2 jaar dan is deze autolening het beste. U kiest in overleg met financiële experts. Met deze kredietformules hoeft u ook geen dagen op een antwoord te wachten.

Zoekt u een goedkope autofinanciering?

De goedkoopste autofinanciering vindt u niet bij de dealer. Een autofinanciering tegen 3% kan duurder uitkomen dan een autofinanciering tegen 6% als de formule (van de dealer) zegt dat u geen recht meer hebt op een extra korting op de aankoopprijs!

Er kan enkel vergeleken worden op basis van de maandelijkse aflossingen, uiteraard bekeken op dezelfde looptijd. Dit impliceert dat met een autofinanciering die niet werd afgesloten bij de dealer u meer onderhandelingsruimte heeft bij het bekomen van een goede aankoopprijs van een auto.

Door uw auto vooraf te financieren bent u vaak goedkoper uit dan de financiering door uw dealer te laten regelen. Extra voordeel is dat u een lening op afbetaling gebruikt in plaats van een verkoop op afbetaling. U hoeft dan ook geen voorschot te geven. Ga daarom voor een echte autofinanciering van het type lening op afbetaling.

Berekening maandaflossing autofinanciering

Uiteraard weet u graag vooraf waar u aan toe bent. Het kan met de simulatie autolening. Met de online simulatie voor een autofinanciering kan u 100% vrijblijvend een berekening uitvoeren.

Met deze autolening kan u genieten van een goede service en een afhandeling van de autolening aan topsnelheid. Voor uw autolening betaalt u , Autosalon in Brussel of niet, steeds een lage rentevoet. Bovendien heeft u de mogelijkheid om tot 110% te lenen voor uw auto. Indien het bedrag van de autolening € 15.000 overschrijdt kan u de lening spreiden over 72 maanden.

Meer informatie over autofinanciering nodig?