Ervaringen Skrill Mastercard

Skrill prepaid creditcard

Skrill Moneybookers prepaid Mastercard
Veilig, betrouwbaar, wereldwijd, prepaid, oplaadbaar, allemaal adjectieven die gelden voor de Skrill Mastercard.

Uit de vele vragen die we hebben gekregen en reacties op forums blijkt dat het voor veel mensen niet duidelijk is hoe een prepaid creditcard zoals de Skrill Mastercard werkt. Vooral het aspect van uploaden, opladen, opwaarderen of overschrijven naar een prepaid creditcard is blijkbaar niet altijd even duidelijk. Na ontvangst van uw Skrill Mastercard via de post moet ze online geactiveerd worden. Het is pas na activatie van uw prepaid creditcard dat u de creditcard kan uploaden.

Ook acceptatie of aanvaarding van de Skrill Mastercard is een criterium waar velen zich vragen over stellen. Kan men een huurauto reserveren, de reservatie van een hotelkamer vastleggen? Worden deze kaarten wel aanvaard als borgstelling bij verschillende verhuurbedrijven? Het ene verhuurbedrijf is het andere niet. Sommige (auto)verhuurbedrijven durven prepaid creditcards weigeren omdat ze geen zekerheid hebben omtrent uw beschikbare provisie. Best vooraf de betrokken bedrijven contacteren voor uitsluitsel. Zo worden prepaid creditcards ook vaak geweigerd door de terminals op tolwegen waardoor het betalen van péage in Frankrijk en péage in Spanje uitgesloten wordt. In dit artikel wordt verklaard waarom dit zo is met de Skrill Mastercard maar ook met alle andere prepaid creditcards.

Opladen Skrill Mastercard – Skrill creditcard opwaarderen

Opladen van een prepaid creditcard is zoveel als een te besteden geldbedrag vooraf storten op uw persoonlijk e-money account van Skrill. Skrill Holdings Ltd. bezorgd u een virtual account dat beheerd wordt door Moneybookers Ltd. in het Verenigd Koninkrijk. Moneybookers Ltd. is een elektronisch geldinstelling conform EU-richtlijn 2000/46/EG erkend door de financiële toezichthouder FSA in Groot-Brittannië.

De Mastercard van Skrill kan op verschillende manieren worden opgeladen of opgewaardeerd via het beheerplatform van Moneybookers. Hieronder een overzicht van de mogelijke manieren van opladen.

  • Internationale SEPA overschrijving – gratis
  • Sofortbanking (DIRECTebanking) – gratis
  • iDEAL – gratis
  • Giropay – 1,50 %
  • kredietkaart – 1,90 %

Elektronisch geldinstelling

Veel van de in Europa uitgegeven prepaid creditcards worden geleverd door Transact Network Limited en worden verdeeld onder de handelsnaam Easybuy Prepaid MasterCard. Easybuy Prepaid MasterCards worden verder verhandeld door tussenpersonen zoals VikingCard (Mobile Vikings), Exacard, DebitCard AG, LCS en vele andere. De creditcard van Skrill Holdings Ltd. wordt uitgegeven door Newcastle Building Society. Ook de prepaid cards van Monarch worden door NBS uitgegeven.

Een elektronisch geldinstelling is geen bank en dus ook niet volledig onderhevig aan de wetten die gelden voor banken. Kredietinstellingen die enkel elektronisch geld, virtual accounts of e-money accounts voeren moeten beschikken over een licentie conform EU-richtlijn 2000/46/EG. Andere bekende elektronisch geldinstellingen zijn PayPal en Neteller. Ook deze geldinstellingen geven prepaid creditcards uit. Enkel de creditcard van PayPal is niet in de Benelux verkrijgbaar.

Verdeling van (prepaid) creditcards is wettelijk geregeld. Zo moet elke tussenpersoon van Newcastle Building Society of Transact Network Limited een toelating, een licentie bekomen per land waar deze creditcard uitgever zijn creditcards wenst te verdelen. Zo mogen Exacard hun kaarten wel verdelen in Nederland maar momenteel (nog) niet in België. De VikingCard van Mobile Vikings heeft zulk een licentie voor België wel.

Acceptatie Skrill Mastercard

Acceptatie van creditcards is afhankelijk van verschillende factoren. Zo wordt door tal van creditcard uitgevers embossing (voorzien van reliëfdruk) vermeldt als belangrijk voor aanvaarding van creditcards. Dat is maar ten dele waar. Zo zou een embossed kaart niet te onderscheiden zijn van een conventionele creditcard. Visueel is dat inderdaad het geval.

Een embossed creditcard kan aanvaard worden op plaatsen waar men geen elektronische terminals heeft. Er is geen online controle als men als handelaar creditcards accepteert op de klassieke manier met het oude “strijkijzer” met papieren doorslag en enkel uw handtekening. Er is geen realtime controle op beschikbare fondsen of eventuele diefstal. Hierdoor stelt een handelaar zich bloot aan persoonlijke risico’s bij wanbetaling. Een creditcard zonder embossing heeft geen opdruk en kan dus enkel aanvaard worden door een elektronische terminal of online via webshops. Niet-embossed creditcards hebben de vermelding ELECTRONIC USE ONLY. Dit is zeker geen beperking, het is eerder een voordeel. Mastercard (de echte!) promoot trouwens de elektronische versie bij zijn merchants. De Skrill Mastercard is een schoolvoorbeeld van een elektronische creditcard.

Hoe wordt er dan wel een onderscheid gemaakt tussen een prepaid en een klassieke creditcard? Daar is het creditcardnummer van belang. Een creditcardnummer zegt alles over de uitgever, het netwerk, debit of credit, enzovoort. De eerste zes cijfers van een creditcardnummer zijn het Issuer Identification Number (IIN). Voordien was dit Bank Identification Numbers (BIN), een herkenning van de uitgevende bank van de creditcard. Maar met het onstaan van elektronische geldinstellingen werd dit systeem uitgebreid. Het eerste cijfer geeft het creditcard netwerk aan. Elk Mastercard creditcardnummer begint met een 5. Het Issuer Identification Number van Skrill Mastercard is 531306. Veel kaarten van Transact Network Limited hebben een IIN als 5338xx. Hiervan is bekend dat het creditcard prepaid gerelateerd is. Voorbeelden hiervan zijn de Commonwealth Bank MasterCard Gift Card, de Engelse Kalixa Prepaid MasterCard en de Italiaanse Paypal Prepaid MasterCard. Wie graag zelf wat uitgevers opzoekt kan gebruik maken van de publieke Bank Identification Numbers Database. Ze bevat 60% van alle Visa, Mastercard en American Express creditcard uitgevers. Ook het BlankIIN 531306 van Skrill (Newcastle Building Society) is bekend in deze BIN database.

Acceptatie is ook afhankelijk van het creditcard Merchant account waarmee een handelaar werkt. Sommige merchant accounts zijn strikt in de aanvaarding van betaling met (prepaid) creditcards. Een afwijking tussen het land van uitgifte en uw vaste verblijfplaats kan voldoende zijn voor een weigering. Ook de kwaliteit van het online netwerk waarmee uw te besteden fondsen gecontroleerd wordt is bepalend. Niet elk netwerk kan prepaid creditcards of debitcards aanvaarden.

Prepaid creditcards worden vaak geweigerd door sommige parkeerautomaten en terminals op tolwegen. Niet al deze toestellen kunnen het beschikbare bestedingsbedrag nagaan omdat ze meestal een online verbinding ontbreken. Ook deze toestellen controleren het Issuer Identification Number (IIN) waardoor ze niet aanvaard worden wegens onbekend. Maar dit kan evenzeer gebeuren met een echte creditcard. Door een vergissing van parkeergebouw op de luchthaven was een van onze medewerkers na zijn vakantie gedwongen het tarief kortparkeren te betalen voor een termijn van 14 dagen. De rekening liep tegen de € 500 aan. Ook zijn klassieke creditcard werd toen geweigerd. Wellicht omdat € 500 absurd hoog lag voor een parkeertarief.

Al bij al kunnen we spreken van een hoge acceptatiegraad van Skrill Mastercard. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een 100% acceptatie niet van toepassing is, op geen enkele prepaid creditcard trouwens. Maar daar hebben uitgevers van deze creditcards zeker geen schuld aan.

Meer informatie prepaid betaalkaart nodig?

Ik stuur mijn aanvraag door

 

 

 

Wie een prepaid betaalkaart wil aanvragen moet minimum 18 jaar zijn. Een bewijs van identiteit en woonplaats is vereist wegens het beleid tegen witwaspraktijken. Bewijsstukken om uw identiteit en uw adres te bewijzen kunnen bestaan uit kopies, scans of digitale foto’s van identiteitskaart of rijbewijs in kleur en recente gas- water- of elektriciteitsrekening. Zonder deze documenten kan u geen prepaid betaalkaart bekomen. Een telefonische of SMS bevestiging voor het opwaarderen van een account is mogelijk. De volledige procedure kan u lezen op Aanvragen prepaid betaalkaart.