Spring naar de inhoud

Financieel zorgeloos op vakantie

Avontuurlijk reizen
Avontuurlijk en alternatief op vakantie – Pixabay

Stel je budget vooraf op door een goede voorbereiding en planning

Als je een uitgewerkt budget kan overzien zal je met een gerust hart op vakantie kunnen vertrekken. Voor de vakantie van volgend jaar kan je in principe nu een financieel plan opstellen. Bouw een marge in het vakantiebudget. Vanzelfsprekende kosten zoals de reis (vervoer), verblijf (hotel, appartement), eten en drinken (eventueel volpension) zullen de hammoot uitmaken. Plan voor extra kosten zoals excursies, uitstappen, souverniers en dergelijke meer. Als je dat overzicht hebt weet je perfect hoeveel geld je al opzij kan zetten op een afzonderlijke spaarreking. Met die ruimte die je creëert bekom je gemoedrust en ontspanning. Net wat de hoofdzaak is van op vakantie gaan.

Allemaal leuk en wel, maar wat doe ik nu dan zal je denken. Het is effectief een werkwijze om de vakantie van volgend jaar goedkoper te voorzien. Het financieelplan dat vandaag werd voorbereid kan je gebruiken als basis om te shoppen voor een goedkope vakantielening.

Ga op zoek naar alternatieve reisbestemmingen

Om binnen een beperkt reisbudget te blijven kan je kiezen voor alternatieve reisbestemmingen.
De top 10 van 2023 was Spanje, Griekenland, Gambia, Turkije, Bali, Portugal, Marokko, Curaçao, Macedonië en Egypte. Waarom niet goedkoop vakantievieren met alternatieve bestemmingen als Montenegro, Hongarije, Bulgarije, Albanië, Cambodja, Sri Lanka, Guatemala en Nicaragua.
Door deze goedkopere landen aan te doen kan je al eens verder vliegen of dichterbij langer op vakantie zijn.
Een vakantieland met goedkope inlandse levensstandaard vereist een lager reisbudget waardoor uw vakantielening ook lager zal uitvallen. Klaar om op reis te gaan naar een van deze goedkope landen?

Creatieve reisideeën voor weinig geld

Wees ook creatief op uw vakantiebestemming. Laat uw betaalmiddelen achter in uw hotel en neem een beperkt bedrag mee op uitstap. Zoek ter plaatse activiteiten uit die weinig tot geen geld kosten. Durf avontuurlijk te zijn, spreek met de lokale bevolking. Vraag hoe zij hun vrije tijd doorbrengen. Zo kan uw reis een verrijking zijn van uw kennis en gewoontes en wordt je letterlijk ondergedompeld in de inlandse cultuur en gewoontes van uw gastland.

Groepsreizen … maar dan persoonlijk

Of reis in een groep met vrienden, of andere familieleden. Door een grotere groep kan men vaak luxueuzer vakantiehuizen huren. Maak een pot om daarmee de gezamenlijke kosten te betalen. Samen in een groep op vakantie maakt sfeer en gezelligheid en dan is geld soms minder van belang en kan het soms ook goedkoper.
Hoe goedkoper uw vooropgesteld budget, des te goedkoper en eenvoudiger u een vakantiekrediet kan vinden.

Meer informatie over de klassieke vakantielening nodig?