Spring naar de inhoud

Mozzeno, het collaboratief kredietplatform

Collaboratief kredietplatform – Mozzeno

Lenen zonder bank.

Bij mozzeno wordt uw lening onrechtstreeks gefinancierd door ondernemingen en particulieren.

Mozzeno bestaat sinds 2016 als kredietverstrekker van consumentenkredieten. Mozzeno doet dat door leningen aan te bieden zonder tussenkomst van een bank. Het werd een uniek digitaal platform in België waarbij leningen onrechtstreeks gefinancierd worden door particulieren en bedrijven. Als geldschieter investeert men in Mozzeno Notes, een vorm van obligaties die door het platform worden uitgegeven. Korte tijd later heeft men collaboratieve leningen aan particulieren verschaft. Het is deze leningsvorm die een alternatief kan zijn voor persoonlijke leningen van een bank.

In 2018 bekwam het de toelating van de FSMA om leningen voor te financieren wat een behoorlijke groei van het platform te weeg bracht en de kans kreeg om te groeien. Het was in dat zelfde jaar dat een goedkeuring bekomen werd om als verzekeringsagent op te treden. De jaren daarop volgend was er een gestage groei van diensten en verstrekte leningen. Extra diensten zijn o.a. white label digitale tools, samenwerkingsverbanden met andere bedrijven en een platform voor verkoop op afbetaling.

De collaboratieve leningen van Mozzeno worden verstrekt aan bedrijven, mede-eigenaren en particulieren. Leningen aan bedrijven en kleine zelfstandigen kunnen gebruikt worden als startkapitaal of uitrusting en diensten financieren of de aankoop van een voertuig. Mozzeno heeft ook een kredietformule voor werken en renovaties van mede-eigenaars.

Maar een collaboratief platform is geen vrijgeleide voor onbezonnen lenen. Net zoals met een leningsaanvraag bij een bank analyseert het platform het profiel en de kredietaanvraag in detail. Het blijft belangrijk om de kredietnemer in staat te stellen om zijn lening probleemloos te kunnen terugbetalen. Zo zal dus ook de database van de Centrale voor kredieten aan particulieren van de Nationale bank geraadpleegd worden. Na de goedkeuring ontvangt de kredietnemer meteen het bedrag gestort op de rekening. Ondanks dat andere particulieren de leningen onrechtreeks financieren. Dat is mogelijk omdat het collaboratieve platform sinds 2018 de leningen kan voorfinancieren.

Het platform biedt net zoals banken persoonlijke leningen aan voor verschillende projecten

Meer informatie over Mozzeno?