Spring naar de inhoud

Vakantie gespreid betalen

Vliegvakantie
Vliegvakantie op afbetaling – Pixabay

Er zijn verschillende touroperators die bij het boeken van uw reis de mogelijkheid bieden om te kiezen voor een vakantie op afbetaling. Om een pakketreis op afbetaling te boeken (losse vliegticket zijn uitgezonderd), kan de afbetaling in 4 termijnen tot meerdere maanden gebeuren. Elke touroperator heeft zo zijn eigen regels maar velen bieden u dus wel degelijk een financiering voor uw vakantie aan.

Het gespreid betalen van uw vakantie kan zelfs bij een last minute boeking tot 6 weken voor vertrek.
Let op, het vakantiekrediet kan enkel vooraf bij het reserveren van uw vakantie. Heeft u al een reis vastgelegd zonder gebruik te maken van aflossing dan kan dit niet meer gewijzigd worden. Uiteraard kan u dan nog wel een onafhankelijk vakantiekrediet aangaan.

Hoe verloopt het afbetalen van uw vakantie?

Heeft u uw reis en de reislening ruim van te voren aangevraagd dan betaald u eerst een aanbetaling.
U betaalt uw reis dan in vaste maandelijkse termijnen terug. Afhankelijk van de periode van boeken betaalt u uw reis af in 4 tot 12 maandelijkse aflossingen. Het vakantiekrediet is minimaal opgebouwd uit twee delen en is opgedeeld in een aanbetaling voor uw reis en een (aflossing van het) restantbedrag. De goedkeuring van uw vakantie op afbetaling wordt snel beslist. De beslissing van uw lening valt in enkele minuten. In sommige gevallen dient een aanvraag nader bekeken te worden waarna u relatief snel een antwoord op het vakantiekrediet onvangt.

TUI: “Het restantbedrag kun je naar eigen inzicht opdelen in termijnen als de volledige reissom maar betaald is vóór 6 weken voor vertrek.”
Thomas Cook: “Tijdens het betaalproces van je boeking krijg je de optie om maandelijks te betalen zolang je vakantie meer dan 90 dagen van tevoren en minder dan 364 dagen van tevoren plaatsvindt.”
Corendon: “Het restantbedrag kun je naar eigen inzicht opdelen in termijnen als de volledige reissom maar betaald is vóór 6 weken voor vertrek.”

Met de vakantielening bij de touroperators kan u met een gespreide afbetaling op een gemakkelijke, voordelige en veilige manier uw reis boeken. Dit reiskrediet geeft u meer keus in het aanbod van vakantiebestemmingen. Het maakt maar een klein verschil in het maandbedrag en krijgt meer luxe op uw reis. U heeft overzichtelijke kosten en een gespreide betaling op een looptijd van maximaal een jaar. U heeft soms de mogelijk om voortijdig uw lening in te lossen volledig boetevrij. Bij enkele kun je dit niet meer wijzigen als je eenmaal hebt gekozen voor maandelijkse betalingen.

De procedure voor het aanvragen van een reiskrediet is eenvoudig.

Meer informatie over de klassieke vakantielening nodig?